Amerikai Pite recept

2008.12.14. 11:56

 




Hozzávalók:
200 g liszt
1dl tej
20 g élesztő

100 g finom kristálycukor
50 g vaníliás pudingpor
1l tej
20 g mazsola
20g dió
600 g alma
100 g baracklekvár

Elkészítés:
A langyos cukros tejben elkevert élesztővel a lisztet, sóval simára kigyúrjuk.. A tésztából 2 db cipót formázunk, és letakarva duplára kelesztjük. 22-25 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk. Vékonyan olajozott formába tesszük, majd elkészített sárga krémmel /pudingot tejjel az utasításnak megfelelően elkészítjük/lekenjük. Mazsolával, durvára vágott dióval megszórjuk. Szeletelt almával formásan a pitét felrakjuk.25 perc pihentetés után cukorral meghintve sütjük. Forró baracklekvárral lekenve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiradony.blog.hu/api/trackback/id/tr76822036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása